est. 2015EXPLORETRAVEL & STYLEFinal Design
Photography
est. 2010

info

HOE GAAT HET IN ZIJN WERKING:

1. AFSPRAAK PLANNEN

 

WANNEER JE EEN FOTOSESSIE WILT BOEKEN KUN JE MIJ HIERVOOR MAILEN VIA HET CONTACTFORMULIER. NEEM TIJDIG CONTACT OP, OM ALS EERSTE EEN DATUM VAST TE KUNNEN LEGGEN. GEEF IN HET CONTACTFORMULIER AAN OM WAT VOOR SHOOT HET GAAT, EVENTUEEL HOEVEEL PERSONEN/KINDEREN. NA DE EMAIL NEEM IK CONTACT OP EN KIEZEN WE SAMEN EEN DATUM, TIJDSTIP EN EVENTUELE LOCATIE.

2. Fotosessie

 

Tijdens de fotosessie bij newborns zal ik alle tijd nemen die nodig is zowel voor de baby als de ouders. Als het een sessie is met jonge kinderen dan laat ik ze lekker hun gang gaan, ze kunnen lekker spelen en doen waar ze zin in hebben, ondertussen "speel" ik met mijn camera met ze mee. Hierdoor krijg ik de kans om mooiste momenten van jouw kind vast te leggen. Zijn de kinderen al pubers, dan laat ik ze zo natuurlijk mogelijk poseren, de meiden willen altijd graag mooi op de foto en de jongens stoer.

 

De volwassenen zal ik ook aanwijzingen geven om zo natuurlijk op de foto te gaan, waarschijnlijk denkt iedereen wat doet/is die fotografe gek maar dat is alleen maar om iedereen zo natuurlijk mogelijk op de foto te krijgen.

3. Bestelsessie

 

Na de fotoreportage maak ik een selectie van alle foto’s. Deze selectie omvat minimaal 20 foto’s, maar dit zijn er over het algemeen meer. Deze geselecteerde foto’s worden bewerkt dit wel zeggen kleurcorrecties en retoucheringen (grotere retoucheringen zijn ook mogelijk, maar wel van te voren aangeven). Ook zulllen er zwart/wit foto's in de selectie zitten. Na de fotosessie komen deze foto's op de website in een prive map, hier kun je de foto's rustig bekijken. Het is ook mogelijk dat ik je aan huis kom om de foto's te kiezen en voorbeeldproducten te bekijken. Nadat de foto's gekozen zijn zal de bestelling binnen 2 a 3 weken geleverd worden.

 

De bewerkte foto's komen op de FB pagina zodat je de foto's kunt delen. Ook zullen ze te zien zijn op deze pagina op mijn blog en/of portfolio.

4. Bestelling

 

In de prijs van de fotoshoot zitten een afdruk van formaat 20x30cm inbegrepen welke je kunt kiezen uit het webalbum of tijdens de bestelsessie. Naast de gewone fotoafdrukken zijn er vele andere mogelijkheden om foto’s op af te laten drukken zoals op canvas, polyester of achter plexiglas. De bestelfoto’s en producten worden naar je huis gestuurd.De fotografe Maribel Rico van Rijsbergen heeft uitdrukkelijk het recht om de foto’s welke gemaakt zijn tijdens een fotosessie te gebruiken voor o.a. promotiedoeleinden. Dit kan zijn: plaatsing op websites/social media en/of drukwerk. Mocht hier bezwaar tegen zijn ivm privé redenen of iets anders dan graag van te voren aangeven zodat ik hier rekening mee kan houden. Lees meer hierover in de algemene voorwaarden.

Huisdier

 

Om jouw trouwe huisdier zonder enige afleiding en in zijn puurste vorm op de foto te zetten, ben ik in het bezit van een draagbare studio. Deze studio neem ik mee naar je huis en wordt in de meest gevallen opgezet in de woonkamer. De studio wordt rondom een tafel vaak de eetkamertafel opgezet. De huisdieren worden op de eetkamertafel gezet waar de gekozen achtergrondpapier kleur op ligt. De shoot duurt gemiddeld 1 uur dit lijkt kort, maar ervaring leert dat dit voor huisdieren genoeg is.

In dat uur heb ik ruimschoots de tijd om foto’s te maken van je huisdier. Heeft het huisdier meer tijd nodig ivm het wennen aan vreemde mensen of de studio, is dat geen enkel probleem ik neem rustig de tijd er is geen tijdslimiet.

 

Om de fotoshoot tot een succes te maken fungeer jij als baasje als een soort van assistent. Jouw huisdier is jouw stem gewend en zal luisteren als je eventuele commando’s geeft. Daarbij reageert het huisdier op je geluid en dat is van groot belang om je huisdier in een bepaalde richting te laten kijken.

 

Niet elk huisdier wil op de foto, de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar om in te schatten of het huisdier zich laat fotograferen. Jij kent jouw huisdier immers het beste! Samen met je huisdier op de foto? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

 

Op locatie

 

Komt jouw huisdier het best tot recht in zijn eigen omgeving in plaats van in een studio? Geen probleem, want West Brabant heeft een prachtige natuur waar de fotoshoot plaats kan vinden.Een fotoshoot op locatie duurt ca. 1 uur.

 

Deze locatie kan in je eigen tuin zijn maar we kunnen ook in het bos of op het strand gaan fotograferen. Als je een hond wilt laten fotograferen heeft een buitenshoot ook de voorkeur, deze komt dan over het algemeen beter tot zijn recht.Voor kleinere huisdieren, zoals binnenkatten, konijnen is buiten fotograferen ook mogelijk maar dan zal er gekozen worden voor een fotoshoot in bijvoorbeeld je tuin. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals mijn eigen kat Final die graag een wandelingen maakt in het bos of langs het strand en zo af en toe fotoshoot heeft op een bijzondere locatie.

 

Een fotoshoot op locatie heeft daglicht nodig, houdt er rekening mee dat deze fotoshoots niet kunnen plaatsvinden op donkere winteravonden.Jij kent je huisdier het best en deze zal ook op jouw stem en eventuele commando’s reageren. Ik vraag je dus om als een soort van assistent te fungeren tijdens de shoot. Samen werken we dan naar de mooiste foto’s toe!

 

Catteries

 

Net als bij de andere pakketten kom ik voor deze fotoshoot aan huis met mijn studioapparatuur.

 

 

Een gemiddelde fotoshoot:

  • Duurt circa 3 uur
  • Kan uitlopen, ik neem altijd ruim de tijd om ervoor te zorgen dat alle dieren zich lekker op hun gemak voelen
  • Komt binnen één tot twee dagen na de shoot als ‘Preview-post’ op het blog, zodat je vast een paar foto’s kunt zien
  • Ik heb de foto's binnen 2 a 3 weken nabewerkt.
  • De foto's worden online geplaatst waar je deze op een persoonlijke pagina kun bekijken.
  • Alleen bij catteries krijgt men een CD/usb met de gemaakte foto's. (dit omdat zij de foto's online willen plaatsen om hun gefokte dieren te laten zien)

Final design photography

 

WITH ME

est. 2015EXPLORETRAVEL & STYLEFinal Design
Photography
est. 2010

FOLLOW ME

E. info@final-design.nl