Details Huisdieren

Huisdier

Om jouw trouwe huisdier zonder enige afleiding en in zijn puurste vorm op de foto te zetten, ben ik in het bezit van een draagbare studio. Deze studio neem ik mee naar je huis en wordt in de meest gevallen opgezet in de woonkamer. De studio wordt rondom een tafel vaak de eetkamertafel opgezet. De huisdieren worden op de eetkamertafel gezet waar de gekozen achtergrondpapier kleur op ligt. De shoot duurt gemiddeld 1 uur  dit lijkt kort, maar ervaring leert dat dit voor huisdieren genoeg is. In dat uur heb ik ruimschoots de tijd om foto’s te maken van je huisdier. Heeft het huisdier meer tijd nodig ivm het wennen aan vreemde mensen of de studio, is dat geen enkel probleem ik neem rustig de tijd er is geen tijdslimiet.

Om de fotoshoot tot een succes te maken fungeer jij als baasje als een soort van assistent. Jouw huisdier is jouw stem gewend en zal luisteren als je eventuele commando’s geeft. Daarbij reageert het huisdier op je geluid en dat is van groot belang om je huisdier in een bepaalde richting te laten kijken.

Niet elk huisdier wil op de foto, de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar om in te schatten of het huisdier zich laat fotograferen. Jij kent jouw huisdier immers het beste!  Samen met je huisdier op de foto? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

 

Op locatie

Komt jouw huisdier het best tot recht in zijn eigen omgeving in plaats van in een studio? Geen probleem, want West Brabant heeft een prachtige natuur waar de fotoshoot plaats kan vinden.Een fotoshoot op locatie duurt ca. 1 uur. Deze locatie kan in je eigen tuin zijn maar we kunnen ook in het bos of op het strand gaan fotograferen. Als je een hond wilt laten fotograferen heeft een buitenshoot ook de voorkeur, deze komt dan over het algemeen beter tot zijn recht.Voor kleinere huisdieren, zoals binnenkatten, konijnen is buiten fotograferen ook mogelijk maar dan zal er gekozen worden voor een fotoshoot in bijvoorbeeld je tuin. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals mijn eigen kat Final die graag een wandelingen maakt in het bos of langs het strand en zo af en toe fotoshoot heeft op een bijzondere locatie.

Een fotoshoot op locatie heeft daglicht nodig, houdt er rekening mee dat deze fotoshoots niet kunnen plaatsvinden op donkere winteravonden.Jij kent je huisdier het best en deze zal ook op jouw stem en eventuele commando’s reageren. Ik vraag je dus om als een soort van assistent te fungeren tijdens de shoot. Samen werken we dan naar de mooiste foto’s toe!

 

Catteries

Net als bij de andere pakketten kom ik voor deze fotoshoot aan huis met mijn studioapparatuur.

Een gemiddelde fotoshoot:

  • Duurt circa 3 uur
  • Kan uitlopen, ik neem altijd ruim de tijd om ervoor te zorgen dat alle dieren zich lekker op hun gemak voelen
  • Komt binnen één tot twee dagen na de shoot als ‘Preview-post’ op het blog, zodat je vast een paar foto’s kunt zien
  • Ik heb de foto’s binnen 2 a 3 weken nabewerkt.
  • De foto’s worden online geplaatst waar je deze op een persoonlijke pagina kun bekijken.
  • Alleen bij catteries krijgt men een CD met de gemaakte foto’s. (dit omdat zij de foto’s online willen plaatsen om hun gefokte dieren te laten zien)

F a c e b o o k